Как да пазаруваме от онлайн магазини

В забързаният съвременен живот, все по-често започва да не ни достига времето. Това налага да преустроим много дейности. Така например традиционното пазаруване  вместо да обикаляш  магазините, би могло да се извърши чрез интернет.  Чрез него можем да избегнем ходенето до магазините  и да свършим друга работа. Цената на закупената стока  стига и до 50% намаление, а  стоката се доставя до вашият адрес. В много случаи доставката е безплатна.

 

  Онлайн магазините  и в частност магазините за техника са сайтове, чрез които може да се закупи даден артикул.  За заплащане се използват различни методи.  Цената е силно редуцирана, защото тук не се налага поддържането на складови помещения и обслужващ персонал, стоката се доставя едва след получаване на поръчката.

 

  Магазините за пазаруване онлайн са разнообразни, в зависимост от артикулите. Например има онлайн  книжарници, магазини за техника, за парфюмерия, за домакински прибори, или пък за градинска техника...

 

   Съществуват и онлайн хипермаркети, които  обединяват отделни онлайн магазини в една верига. В тях може да се закупи стока от хранителни продукти до електроника.

 

   Друга разновидност се явяват  онлайн молове. В тях всеки търговец с регистрация, може да предложи собствената си стока. Ползата  за потребителя е, че може директно да пазарува от производителя, а самите производители и продавачи  имат печалба от това, че  не влагат средства за собствени магазини.

 

   Напоследък все по-често се появяват онлайн аукциони. В тях всеки може да продава каквото си пожелае - ново или втора ръка. Освен това тук има възможност за наддаване.

 

  Има и магазини за пазаруване през интернет, предлагащи отстъпки. В някои случаи отстъпката достига 50%. Преди известно време си закупих артикул от онлайн магазин за техника, (който в реалните магазини струва около 15 долара ) за 6.5 долара даже и с безплатна доставка.

 

   Вече съществуват и магазини  за онлайн пазаруване, които предлагат групово или колективно пазаруване. В този случай се оформя група с определен минимален брой купувачи. След попълване бройката, всеки член получава в електронната си поща ваучер, който се принтира  и с него се получава стоката в определени за целта места.

 

  За да вашето пазаруване през интернет е необходимо да се спазват сътветните правила за безопасност: Уникалност на паролата; Подробности за магазина - физически адрес, имейл, възможност за обратна връзка – телефон, скайп, отзиви във форумите на други потребители, ясни правила за рекламация.

 

  А как да заплатим нашата покупка? Начините на заплащане са: чрез наложен платеж при доставяне на артикула, чрез чекиране, чрез банков превод, чрез пощеински запис, скредитна или дебитна карта. Друг начин за плащане чрез финансовите инструменти в интернет – Пейпал, Алертпей, Монибукърс, а напоследък има български сайт -  Epay.bg. Пазаруването може да се извърши и с интернет валута – Биткойн. Примерно търсим техника. Какъв вид плащане ще избере вашият  онлайн магазин за техника, или друг подобен магазин зависи от самият магазин.

 

  При всички положения пазаруването през интернет магазините има много предимства пред обичайните магазини и  е все по-използвано в съвременният ни живот.





{START_COUNTER}